Kokosrulle
Var somvanligt helt makalöst gott med abborre, röding, potatis och farmors
äggsås. Sen tårta till efterrätt. Somsagt, gudomligt gott.
Eftersom jag annars inte har så mycket att berätta tänkte jag bjuda på ett recept
som alla borde pröva på. Nämligen på Kokosrulle. Med andra ord, en mycket godare
variant på rulltårta.
Du behöver:
• 3 ägg
• 2 dl stösocker
• 3 dl kokos
• 3/4 dl potatismjöl ( går också bra med vanligt vetemjöl)
• 1,5 tsk bakpulver
Fyllning:
• 2 dl vispgrädda
• 1 tsk vaniljsocker
• 5 dl hallon ( Går såklart bra med andra bär )
1. Börja med att sätta på ugnen på 250 grader.
2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och smörj det med matfett.
3. Vispa ägg och socker och poröst. Blanda kokos, potatismjöl och bakpulver.
Vänd ner det i äggsmeten.
4. Bred ut smeten på bakplåtspappret, grädda sedan mitt i ugnen i 5 min.
5. Strö under tiden på kokos ett annat bakplåtspapper och låt kakan svalna.
5. Lägg sedan kakan upp och ner på det andra bakplåtspappret så att kokosen
fastnar.
6. Vispa grädden. Tillsätt vaniljsocker, tinade eller färska hallon och ev lemon curd
och blanda ihop.
7. Smeta ut grädden över kakan.
Voila! Färdig för att njutas :)
Kommentarer
Trackback